Weboldal címe
Weboldal alcíme
E-FIT EDZÉS
#Karcsúság  #Feszesség  #Erő

Az E-FIT edzés és hatásai:

Az E-FIT olyan edzésprogramot kínál, amely maximális hatásfokot és a lehető leggyorsabb eredményt garantálja. A szinte az egész testet érő elektromos impulzusok olyan erőteljes és koncentrált izomösszehúzódást eredményeznek, amilyet csak hosszú évek munkáját maguk mögött tudó élsportolók képesek létrehozni a testükben. 
Ez normál esetben egy szokásos fitness géppel évek alatt kifejleszthető mozgáskoordináció eredménye. Az EMS technológia segít átugrani ezt a nehéz kezdeti fázist, és rögtön egy koncentrált, haladó edzés élményét, hatásfokát és eredményeit kínálja Mivel az egész test egyszerre dolgozik, egy hagyományos ellenállásos edzéssel összevetve az E-FIT-tel rengeteg időt spórolsz meg. Heti 2X25 perc edzéssel már látványos és gyors eredmény produkálható. 
Az elektromos impulzusok az izmokat közvetlenül stimulálják, így az izületi terhelést és a sérülés veszélyét is elkerülöd. Az E-FIT-tel végzett edzés bármilyen mozgásformával kombinálható. Legyen szó akár funkcionális tréning, Pilates vagy bármely mozdulatról, az E-FIT által közvetített elektromos impulzusok minden tevékenységet még intenzívebbé és koncentráltabbá tesznek, így remek kiegészítői lehetnek más, már kedvelt mozgásformáknak.
Az E-FIT a test feszesítését megnövekedett kalóriafelhasználással is segíti. Az izmok ilyen jellegű munkája megnöveli a szervezet energiaigényét, ami mindaddig jelen van, amíg a test az izomsejteket megerősítve nem kompenzálja a hatást (kb. addig, míg az izomláz tart, tehát 24-48 órán át). 
Az izomsejtek megnövekedett energiaigénye a testet igazi kalóriaégető géppé teszi. Ez az utóégető effektus az anyagcsere-fokozás lehető leghatékonyabb és legtermészetesebb módja.

Az edzőtermekben eltöltött hosszú órák során külön-külön gyakorlatokat végzünk minden izomcsoport átmozgatására, ami testtájanként 15-20 perc elfoglaltságot jelent, és egy-egy gyakorlatból meg 3-4 sorozatot, ami 30-40 izom-összehúzódást eredményez. Az E-FIT készüléknél ezzel szemben az összes izomcsoport edzése egy időben történik, és az elektromos impulzusoknak köszönhetően 30-40 micro-összehúzódás történik másodpercenként az összes érintett izomban, és emellett még a végzett alapgyakorlatok is stimulálják a felfokozott állapotban levő izmokat, ami kb. 36000 izom- összehúzódás a teljes testen - mindez 20 perc alatt. Az E-FIT gépek lelke a könnyű és erős anyagból készült mellény és sort. Ezek az antibakteriális, könnyen tisztítható és szellőző anyagból készült ruhák hordozzák és tartják helyükön az elektródákat.

Az E-FIT tréning során végzett gyakorlatoknak abból a szempontból is rendkívül fontos jelentősége van, hogy az izmok nem csak egy pozícióban vannak stimulálva, hanem minden izom összehúzódási fázisban éri őket stimuláció. Ennek eredményeként sokkal egyenletesebb és szebb formát eredményező fejlődés érhető el. 

​Az E-FIT készülékek más EMS technológiát alkalmazó készülékekkel szemben olyan finom beállítási lehetőségekkel rendelkeznek aminek hatására az elektromos impulzusok nem okoznak kellemetlen érzést sem a bőrön, sem az izmokban.


Az E-FIT tréning pozitív hatásai:

 • Célzott izomépítés: a testre pontosan felfekvő elektródáknak köszönhetően minden impulzus pontosan célba talál, így nincs rosszul végrehajtott gyakorlat.
 • Izomzat egyensúlyának kialakítása: a külső impulzusok elősegítik, hogy testünk "gyengébb láncszemei" is könnyen fejlődhessenek.
 • Ízületek terhelésének kiküszöbölése: mivel az elektromos impulzus célzottan az izomra hat, a súlyzós edzésekről ismert ízületi terhelés veszélye elhárul.
 • Kis időráfordítás: mivel szinte a teljes izomzatot egyszerre tudjuk dolgoztatni, az edzésre fordítandó idő mindössze 20-25 percre korlátozódik.
 • A környező szövetek jobb vérellátása: az izompumpa a cellulitisz elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módja.
 • Zsír csökkenése: a hatékony erősítő edzés igazi kalóriaégető kemencévé változtatja a szervezetet.
 • Jobb közérzet és testtartás: az elektromos impulzusok képesek elérni, és megdolgoztatni a mélyebben fekvő tartóizmokat is.
 • Csökkenő hátfájás: az edzőmellénybe szerelt elektródák segítségével megerősödnek a gerinc menti izmok, így kiküszöbölhetőek a gyenge tartóizmoknak köszönhető panaszok.
 • Csontritkulás, csonttörések megelőzése: a nehezebb izomzat arra kényszeríti az őket tartó csontokat, hogy megvastagodjanak, így erősebbek és ellenállóbak lesznek.
 • Személyre szabott, diszkrét edzésprogram: minden izomzatot a számunkra legmegfelelőbb módon terhelhetünk ráadásul anélkül, hogy bárki láthatná, mekkora ellenállással dolgozunk.
 • Nőknél a gát és PC izmok fejlesztése: a meggyengült PC izmok edzés közbeni stimulálása révén a szülés után megnyúlt hüvely környéki izmok újra rugalmassá, feszessé válnak. Ugyanez a hatás segít megszűntetni az esetleges vizelet visszatartási problémákat.

Edzés menete:

 • Az edzéshez pamut edzőruha szükséges, amely az ÉletKözpontban bérelhető vagy megvásárolható, de saját ruha használata is lehetséges.
 • Saját ruha viselése esetén fontos, hogy a ruházat térd alá és könyök hajlatig érjen, valamint anyaga legalább 90%-ban pamut legyen.
 • Az edzés előtt az alsó ruházatot vízzel benedvesítjük az izomcsoportok körül, ezzel biztosítva a megfelelő impulzusáramlást. (Csere alsóneműt célszerű hozni.)
 • Felhelyezzük a kar és vádli pántokat, felvesszük az E-FIT sortot és mellényt, amit a géphez csatlakoztatunk.
 • Az edzés megkezdése előtt egyszerű bemelegítő gyakorlatokat végzünk, hogy ellazítsuk izmainkat.
 • A vendéggel egyeztetett edzésprogram kiválasztása után megkezdődhet az edzés.
 • A 25 perces edzés személyi edző segítségével történik, változatos edzéstervvel, maximális odafigyeléssel.
 • Az edzés végén az izmok hatékonyabb fejlődése érdekében fehérje turmix elfogyasztását javasoljuk
 • Az edzésre, átöltözéssel együtt célszerű 45 percet szánni!


Az ÉletKözpontban egyedülálló lehetőségként ajánljuk az Iyashi Dome készülék használatát az E-FIT tréning mellé. Kevés helyen említik, de az EMS technológiából adódóan elektroszmog éri testünket. Ezt természetes úton hosszú idő alatt semlegesíti szervezetünk némi plusz energia ráfordításával. Ezért javasolják általában azt, hogy hetente kettőnél többször ne vegyük igénybe ezt a típusú edzést. Az ÉletKözpontban azonban egy japán fejlesztésű készülék, az Iyashi Dome elősegíti ezen hatások azonnali megszüntetését. Emellett számos jótékony hatással bír egy-egy kezelés, melyről itt olvashat:

Árlista


Próba edzés
(teljes edzés idővel, 25 perc)
2.900.- Ft
1 alkalom (25 perc) 4.900.- Ft
6 alkalmas bérlet 26.000.- Ft
10 alkalmas bérlet 40.000.- Ft
helyett MOST!
35.000.- Ft
Korlátlan bérlet 48.000.- Ft
helyett MOST!
30.000.- Ft
Kombinált bérlet
10 alkalom E-Fit + 10 alkalom
Iyashi Dome kezelés)
84.500.- Ft